top of page
portet 3_edited.jpg
Karen

Mijn privé nest

Ik ben Karen Uylenbroeck.

Geboren (1980), opgegroeid en gestudeerd in Gent.

 

Ik kom uit een creatief nest waar ik warm omringd werd door mijn ouders en oudere zus. Een nest waar ik mezelf mocht zijn, kansen kreeg om te proberen, te falen en te groeien tot wie ik nu ben. 

 

Intussen ben ik getrouwd en mama van 3 actieve puberzonen. Ik laad mijn batterijen op door te wandelen in de natuur, te sporten (lopen, fietsen, Pilates), te verdwijnen in een goed boek, te vertoeven in goed gezelschap - liefst met iets lekkers erbij.

​Ik leef me graag creatief uit (fotografie, tekenen) en snuif graag 'cultuur' op in de brede zin van het woord (toneel, muziek, museum, ...). Ik wandel door het leven als een vrolijke optimist en ik vind het zalig om anderen te verwennen, te verrassen en samen te brengen!  

Mijn professioneel nest

In 2003 studeerde ik af als master in de klinisch psychologie (UGent). Sindsdien werkte ik non-stop met de doelgroep ‘kinderen en jongeren met autisme' en dit binnen verschillende werksettings (revalidatiecentrum, onderwijs BuBao type 2, MFC type 9, Interstedelijk CLB).


Om kinderen en jongeren optimaal te begeleiden kijk ik in de eerste plaats naar hun kunnen en vind ik werken met hun context cruciaal. Dit heb ik aan den lijve mogen ondervinden van zodra ik in 2007 startte binnen Tanderuis vzw, een thuisbegeleidingsdienst voor personen met autisme regio Oost-Vlaanderen. Ik ben er actief als thuisbegeleider autisme binnen de kinderwerking. Gedurende 6 jaar was ik hier ook aan de slag als teamcoach en directiemedewerker.


Na mijn opleiding 'inspirerend coachen' (Artevelde Hogeschool Gent) werd mijn droom: 'zelfstandig aan de slag gaan met kinderen en jongeren,' opnieuw aangewakkerd. Het was een kwestie van springen én een juiste naam vinden! Door mijn familienaam Uylenbroeck ligt de uil me als vogel nauw aan het hart. De link met de uil mocht dus niet ontbreken. En zo werd 'Het Luisternest' geboren! 

Pluim

Diploma's

2003

UGent

Master in de klinische psychologie

2006 – 2007

UGent

Postgraduaat ‘Klinische Psychodiagnostiek voor kinderen’

2021-2022

Artevelde Hogeschool

Gent

Postgraduaat Inspirerend coachen

Tal van opleidingen in functie van mijn persoonlijke ontwikkeling: rouwverwerking bij kinderen (Manu Keirse, Rouw en Verlies Vlaanderen), autisme-gerelateerde thema's (Autisme Centraal), duplo-methodiek (Informant), iedereen talent (Luk De Wulf), ...

bottom of page